Öğretmen mesleğinden ihraç edildi

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde öğrencisi S.S ile 'Öğrenci öğretmen ilişkisine uygun olmayan davranışlarda' bulunduğu gerekçesi ile öğretmen Ş.K(26) meslekten ihraç edildi.

Doğubayazıt'ta yaklaşık 3 ay önce Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Ş.K'nin öğrencisi S.S ile uygunsuz bir şekilde görüldüğü iddiaları üzerine harekete geçen Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirerek iddiaların soruşturulmasını istemişti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevli iki müfettiş konu ile ilgilisi olan kişilerin ifadelerini aldı. Alınan bütün ifadeler değerlendirildikten sonra 'Öğrenci öğretmen ilişkisi dışında davranışlarda bulunan' öğretmen Ş.K'nın meslekten ihraç edilmesi gerektiği sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'da kısa sürede yazıya cevap olarak öğretmenin meslekten ihraç edilmesi kararını verdi.

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Murtaza Oğur, öğretmen Ş.K'nin meslekten ihraç edildiğini belirtti. Oğur, "Biz iddiaları soruşturmak üzere iki müfettiş görevlendirmiştik. Müfettişler de konu ile ilgili hazırladıkları raporu bakanlığa sundu. Bakanlık öğretmen Ş.K'nin meslek ihraç edilmesine karar verdi." şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber